Creatieve badkameruitbreiding jaren 30 woning te Heemstede

De wens om de traditionele badkamer en het toilet op de begane grond en verdieping te moderniseren was al enige tijd aanwezig bij de bewoners van deze prachtige jaren 30 woning. Het oppervlak van de badkamer was echter nog wel een beperking voor de gewenste nieuwe inrichting. In samenspraak met de opdrachtgevers is onderzocht of er mogelijkheden waren om het oppervlak van de badkamer te vergroten, om zo alle wensen haalbaar te maken.

De woning is aan de achterzijde van de badkamer voorzien van een balkon. Door een deel van het balkonoppervlak bij de badkamer te betrekken kon er extra ruimte worden gecreëerd voor de badkamer. Om het geheel in stijl te houden is ervoor gekozen om het schuine dakvlak van de kapconstructie door te zetten in de aanbouw en de gemetselde borstwering van het balkon te behouden. Op basis van dit ontwerp is een omgevingsvergunning aangevraagd waar door veel partijen enthousiast op werd gereageerd.

Het gedeelte van het balkon achter de badkamer is toegankelijk gemaakt door het bestaande kozijn en borstwering uit de achtergevel te verwijderen. Dit deel is ingericht als inloopdouche die compleet is voorzien van alle hedendaagse gemakken zoals een luxe Sunshower, mechanische ventilatie, een moderne regendouche met van bovenaf een natuurlijke lichtinval door het dakraam. Verder is de badkamer voorzien luxe tegels, een groot wastafelmeubel, een comfortabel ligbad met daarboven een aantal nissen die in de wand zijn weggewerkt door deze ook te voorzien van tegelwerk.

Laat je reactie achter