Aanbouw, opbouw en verbouwing Kleverparkbuurt te Haarlem

Deze woning is in gedateerde staat aangekocht. Om de woning voor een gezin bewoonbaar te maken is het voor de verbouwing geheel gestript van alle afwerkingen. Na het casco maken is het woonoppervlak vergroot door zowel een opbouw als een aanbouw met dakterras te plaatsen.

Door het plaatsen van de dakopbouw inclusief twee grote dakkapellen is  er een gehele extra verdieping aan de woning toegevoegd. Deze extra verdieping biedt ruimte aan twee ruime slaapkamers, een tweede badkamer en extra bergruimte voor de wasmachine en droger.

Ter plaatse van de begane grond zijn de woonkamer en keuken vergroot door het plaatsen van een aanbouw in combinatie met een doorbraak van de keukenwand. De ruimte aan de achterzijde van de woning is daardoor net zo breed geworden als de gehele woning. In deze ruimte is een prachtige woonkeuken gerealiseerd. De woonkeuken is voorzien van extra veel lichtinval door de plafondhoge kozijnen in de achtergevel en de lichtstraat in het dak.

Om naast de tuin extra buitenruimte aan de woning toe te voegen is het dak van de aanbouw zo geconstrueerd dat deze ook als dakterras kan worden gebruikt. Het voormalige raam van de slaapkamer aan de achterzijde van de woning is vervangen door twee openslaande deuren om het dakterras te kunnen betreden.

Laat je reactie achter